banner tropi 4 5

Блогът Web EKM Blog очаквайте скоро..

Koreai Kulturális Fesztivál 2017 – Koreai Kulturális Napok, Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017

on .

Koreai Kulturális Fesztivál 2017 – Koreai Kulturális Napok, Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017

2017. április 7-8-9.

Budapest, 2017. március 14. – A Koreai Kulturális Központ és a Budapesti Tavaszi Fesztivál 2017 tavaszán egy különösen értékes együttműködés eredményeként, három napon keresztül gazdag és színes programsorozatot kínál a koreai kultúra iránt érdeklődők számára. A 2017. április 7-8-9-én megrendezett esemény színhelye a Bálna Budapest lesz.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál fontos feladatának tartja, hogy nyisson a különböző kultúrák felé. A Koreai Kulturális Központtal zajló együttműködés során a fő cél egy olyan kultúrkör megismertetése a közönséggel, amely különbözőségei egzotikumnak hatnak, de rokon tartalmak – hangok, ízek, illatok – is felfedezhetők közöttük. Dél-Korea gazdag hagyományaiból és művészetéből kapnak a látogatók egy kis ízelítőt, ha kilátogatnak a rendezvényekre, melyeknek legtöbbje ingyenes, vagy regisztrációhoz kötött.

A programok központi helyszínének számító Bálna Budapestben (Budapest, Fővám tér 11-12, 1093)április 7-én ünnepélyes kiállításmegnyitóval veszi kezdetét a koreai eseménysorozat. A tárlat a makgeolli nevű tradicionális koreai rizsbort, annak elkészítését, hagyományait és tárolását mutatja be. A kiállítás Koreában nagy sikernek örvendett; három napon keresztül látogatható április 9-ig.

Az egész hétvégén át tartó rendezvény legkiemelkedőbb programja az április 8-i Koreai Kulturális Nap lesz, amikor minden korosztály a koreai kultúra részesévé válhat. Az érdeklődők 6 étterem és 3 koreai élelmiszerüzlet választékán keresztül megkóstolhatják a koreai konyha Magyarországon is egyre népszerűbb ízeit. A színpadi programon belül a hagyományos zene és tánc bemutatásában a Mugunghwa, a Manwol és a Mindeulle együttesek működnek közre, míg a fiatalok zenei és divatkultúráját, a K-Popot a többi között a már jól ismert Home Made Asia és a Koreában 2016-ban megrendezett nemzetközi K-Pop táncverseny közönségdíjat nyert 4Divas csoportok koreográfiái képviselik.

A kiállítók között ismét üdvözölhetjük a Hallyu Hair K-Pop szépségszalont, a koreai kézműves foglalkozások és játékok, valamint a művészi kalligráfia magyar mestereit, akik segítségével a látogatók elsajátíthatják az alapokat, és ez alkalommal is lesz lehetőség egyedi koreai témájú pecsétek vásárlására. A gazdag programot tovább színesítik a felbukkanó piaci táncosok és zenészek, akik a koreai Pocheon városából érkeznek és 2016-ban már meghódították a debreceniek szívét a Virágkarneválon. A nap folyamán fellép a KoN néven ismert koreai cigányhegedűs is, aki fiatal kora ellenére már bejárta Dél-Korea, Japán és Kína színpadait, és szintén 2016-ban, az októberi koreai kulturális fesztiválon már elrabolta a magyar rajongók szívét is. Az egész napos programot Tommy Vig és jazz zenekara zárja.

A Korea-napot változatos, önálló koncertprogram is övezi.

2017. április 7-én 20:00-tól Gonne Choi, dél-koreai énekes, gitáros és dalszerző, érzékeny és finom megfigyeléseken alapuló költői és zenei világa bontakozik ki a hallgatóság előtt. Dalait hallgatva a közönség egy utazás kellős közepébe csöppen, ahol a különböző zenei kifejezésformák – a jazz és a klasszikus, a kortárs és az autentikus népzene – viszik egyre messzebb, a dalköltészet mélyére.

További részletek és jegyvásárlás: www.btf.hu, www.koreaikultura.hu

2017. április 8-án 20:00-tól a Coreyah nevű együttes lép színpadra, akik korábban már elnyerték a Koreai Népzenei Díjat és a közelmúltban az év legjobb jazz-crossover albuma díjért is versengtek. E tény is világosan jelzi, hogy a Coreyah számára nem létezik éles határ a popzene és a népzene között. A csapat élő koreai zenét ad elő, olyan muzsikát, mely természetes módon integrálja és asszimilálja egyetlen stílus keretei között a hagyományos koreai zenét, a nyugati rockot, a balkáni folklórt vagy bármilyen más régió zenei örökségét.

A Coreyah sikerrel lépett már színpadra Belgiumban, az Edinburgh-i Fringe Fesztiválon, Ausztráliában, Szingapúrban, Katarban és Ománban. A zenekar harmadik albuma 2016-ban jelent meg.

További részletek és jegyvásárlás: www.btf.hu, www.koreaikultura.hu

2017. április 9-én két időpontban is látható lesz a rendezvénysorozat záróelőadása. A Sim Cheong című színpadi művet 16:00 és 20: 00 órakor láthatja majd a közönség. Az előadás egy apa és lánya történetét meséli el, évek óta sikeresen ötvözve a hagyományos panszori-t a modern elemekkel – az énekes elbeszélő meséjét 30 fős társulat, élő zene és digitális vizualitás teszi magával ragadó élménnyé. A zenés produkció a Koreai Kulturális Örökség Alapítvány támogatásával lesz megtekinthető a Bálnában.

További részletek és jegyvásárlás: www.btf.hu, www.koreaikultura.hu

 

 

Korea kulturális örökségeinek hete 2017-ben (UNESCO kulturális örökség)

Különleges kiállítás – Koreai zenék, dalok és táncok

2017. április 3. – 2017. április 21.

Korea egy kis ázsiai ország, amely hosszú történelmének során megőrizte kulturális gazdagságát és változatosságát. Kulturális fejlődése szorosan kötődik az egymástól nagyon eltérő négy évszakhoz. Kulturális gazdagsága bővítésének céljából Korea számos kulturális elemet átvett több országból, és honosította azokat az elemeket. Tradicionális művészete mélyen kötődik a buddhizmushoz, a konfucianizmushoz és a sámánizmushoz.

A koreai nép mindig nyitott volt az újdonságok felé, ebben a hozzáállásban rejlik művészetnek gazdagsága és igazi változatossága. Alapját az összetett művészetek, dalok, táncok, zene és színház képezik, melyek párhuzamos létezése jelentősen hozzájárult a ma is ismert koreai művészet kialakulásához.

E művészetek egyik jellemzője a regionalitás. A Koreai-félsziget különböző régióiban és a különböző társadalmi rétegek szintjein egyedi és sajátos kultúrák alakultak ki. Például a népdalok - koreai nyelven minyo - és a közösségi dalok - nongak - területenként is különböznek. Ezeknek a sajátosságoknak köszönhetően a koreai tradicionális kultúrát és művészeteket az egyediség, az érdekesség és a természetesség jellemzi - ez az, ami miatt a koreai kultúrát világszerte csodálják és kedvelik.

Történelmi szempontból Korea békés ország, amely soha nem támadta meg szomszédjait. A békeszerető nép zenéje a békét és a szeretet hirdette és hirdeti, nemcsak Koreában, de világszerte is.

„Én vagyok Korea, Te vagy Korea. Mi vagyunk Korea.”

A Korea név jelentése: a Korea iránti szeretetet és boldogságot minden koreai a szívében hordozza. Legyen Ön is „koreai” és tapasztalja meg a „koreai boldogságot.”

A kiállítás megtekinthető 2017. április 3-tól április 21-ig nyitvatartási időben, a Koreai Kulturális Központban.

További információ:                                                            Interjúegyeztetés:

B. Szabó Edina                                                                    Gerencsér Dóra

 

Tel: +3620-276-9233                                                             Tel.: +3620-278-0100

E-mail: edina@koreaikultura.hu                               E-mail: Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Nagy felbontású képek letölthetők a következő linkről: https://drive.google.com/open?id=0B-jBR4b-AgPvTk1kWmZQQVJuLUk

 

Koreai Kulturális Központ

1124 Budapest, Csörsz u. 49-51.

www.koreaikultura.hu

Full premium theme for CMS

Bookmaker Bet365.com Bonus The best odds.

Partnereink

 HTCC  Globoport logo black

latimologo newglobslogo new