banner tropi 4 5

Az internet viszi a kínai tőzsdét

on .

Míg az elmúlt évtizedekben az iparvállalatok dominálták a kínai tőzsdét, ma már a technológiai társaságok súlya a domináns, így a konjunktúra ciklusoknak is kevésbé vannak kitéve a kínai részvényalapok.

Luxuscikkek Ázsiában

on .

Szerző: BERNÁTH Barbara

Tibeti Masztiff

A világ egyik legdrágább kutyafajtájaként számon tartott Tibeti Masztiff nem az a tipikus „kiegészítő” öleb: a hegyi pásztorkutya az összes harci- és pásztor fajta elődjeként szerepel a kutyás irodalomban. Jelleme nyugodt, méltóságteljes, kiegyensúlyozott, és büszke. Emellett nagyon érzékeny, és szeret a családja közelében lenni.

Thaiföld – Hagyomány és haladás

on .

Interjú Jakkrit Srivali nagykövettel

 

Egy több évtizedes jó viszony mélyült tovább, amikor a Magyar Kereskedelmi és Kulturális Központ megnyitotta irodáját a thai fővárosban. Az új képviseletnek köszönhetően a jövőben sokkal könnyebben vethetik meg lábukat a magyar vállalkozók a 67 milliós piacon. Ennek örömére beszélgettünk a Thaiföldi Királyság egy évvel ezelőtt kinevezett budapesti nagykövetével, Jakkrit Srivali-val. A thai diplomata pályája során az ENSZ-et is megjárta, mégis mostani megbízatását érzi talán a legközelebb a szívéhez. Hobbi zeneszerzőként például nagy hatással voltak rá a magyar komponisták.

TÚL A TURIZMUSON - Magyar Ház nyílt Bangkokban

on .

Évtizedeken át Thaiföldét kellemes homokos tengerpartjairól ismertük szinte kizárólag. Úgy élt a világ -  és a magyarok - képzeletében, mint az álomnyaralások célpontja. De ma már Thaiföld ennél sokkal több, dinamikusan fejlődő gazdasági középhatalom, amelyet a gyorsan fejlődő ipar, és a világszínvonalú mezőgazdaság mozgat. Így már a magyarok sem csak nyaralni mennek oda - hanem azért is, hogy sikeres üzleteket kössenek. 

Partnereink

 HTCC  Globoport logo black

latimologo newglobslogo new